За втори път ще наддават за източния плаж в Несебър и Попския в Царево

16:01, 11 мар 17 / Общество 25 431 Шрифт:
Topnovini

Министерството на туризма обяви втори търг с тайно наддаване за отдаване под наем на два плажа - изключителна държавна собственост, в Бургаска област. Това са „Несебър-изток“ и „Попски плаж – север 5“ в Царево, показа проверка на Topnovini.bg. Най-вероятно на първия търг или не са се явили кандидати, или ако е имало такива, то те не се отговаряли на условията.

„Несебър-изток“ се разпростира върху терен от 6183 кв.м, като активната му плажна площ е в размер на 5101 кв.м. Дължината на бреговата му линия е 517 метра. Търгът за плажа ще стартира при начална цена от 10 754,84 лева без ДДС.

„Попски плаж – север 5“ в Царево е разположен върху 9634 кв.м земя, като активната му площ е 3238 кв.м. Бреговата му ивица е дълга 508 метра. Именно до него се намира прочулият се и останал недостроен комплекс „Коста дел Кроко“ (Бряг на крокодила). Началната цена на обекта, от която ще започне наддаването, е 2381,22 лева без ДДС.

Търговете и за двата плажа ще се проведат на 27 март тази година. Срокът на наемното отношение е 5 години. Заявления за участие се приемат до 24 март в сградата на Министерството на туризма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама