Проверяват джакузита заради инцидента с дете в Златни пясъци

16:57, 28 фев 17 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четиригодишната Изабела, която в събота пострада тежко при засмукване в хотелско джакузи, днес по обяд е била изведена от изкуствената кома и вече е на собствено дишане. Състоянието й обаче все още е много тежко и опасността за живота й не е отминала, съобщиха от болницата „Света Анна“, където детето досега претърпя две операции.

Инцидентът, който стана в хотел „Адмирал“ в Златни пясъци, предизвика серия от проверки. От Държавната агенция за метрологичен и технически надзор спешно са проверили 29 търговски обекта с 38 джакузита. Пет от съоръженията нямали задължителната маркировка и инструкция за монтаж и експлоатация на български език. Издадени са две заповеди за спиране и 5 акта. В хотелите с плувни басейни често има изградени или свързани джакузита, като рискът при използването им би могъл да дойде от пречистващата и филтриращата система, предупреждават експертите. Затова ДАМТН планира проверки на предлаганите на пазара помпи за басейни, която ще се проведе по време на кампанията „Безопасно лято“.

Спасителят в басейна на хотела е работел без сертификат от БЧК. Тази година от организацията не са издавали сертификат за нито един спасител в хотел „Адмирал“. След инцидента експерти по водно спасяване посетили затворения хотел, но управата му отказала да ги допусне вътре, съобщи председателят на Областния съвет на БЧК Илия Раев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама