Арестуваха сводници с проститутки в Благоевград и Банско

17:26, 27 фев 17 25 1494 Шрифт:
Автор:

Организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация е разбита при спецакция на ГДБОП. Задържани са 14 души, а петима са обвинени, съобщиха от МВР

Операцията е проведена на територията на Банско, Благоевград, София и Пловдив.

Според събраните доказателства групата е действала от януари 2015 година и е била ръководена от столичанката Теодора Д.

Чрез мрежа от "сътрудници" участниците набирали млади жени с обещания за различни облаги. Жертвите - две от които непълнолетни и една бременна в деветия месец, били склонявани или заставяни да предоставят сексуални услуги срещу заплащане, както в предварително наети за целта жилища, така и на адреси на клиенти на територията на София, Пловдив, Благоевград и Банско.

При извършените процесуално-следствени действия на различни адреси спецполицаите са открили и иззели бележки и тетрадки с водени в тях отчети от заработените средства, мемори карти, флаш памети, таблети, смартфони и преносими компютри.

Намерени са договори за наем на жилища за предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане, иззети са и други документи имащи отношение по случая, както и наркотични вещества.

В рамките на 24 часа, освен Теодора Д. били задържани още 14 души.

След доклад на материалите в Специализираната прокуратура, на петима от тях са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „задържане за срок до 72 часа”.

В събота Специализираният наказателен съд е наложил постоянна мярка "задържане под стража" на лидера на престъпната група Теодора Д. и помощничката й Надежда И. На трета обвиняема - Симона Р. е определена парична гаранция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама