ГЕРБ представи печелившия си отбор за изборите в Бургас

16:56, 27 фев 17 / Политика 25 958 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГЕРБ официално представи листата си за народни представители в Бургас и основните регионални приоритети, заложени в програмата на партията. Това, което отличава списъка на ГЕРБ от тези на останалите основни политически сили, е, че в него са само местни хора. Възгледът на партията е, че това е работещият модел за региона, защото само дълбоко свързани с Бургас хора могат да работят с цялото си сърце и душа за просперитета на града и областта.

Освен познати партийни лица, в листата достойно място намират и представители на гражданското общество. Също така е спазен принципът на равнопоставеност между мъже и жени – в първата десетка представителите на двата пола са точно по 5-има. Листата е изключително балансирана, в нея намират хора с всякакви професии.

„За нас принципът е, че всеки сам по себе си не е самодостатъчен. Задължително за да има резултати, трябва да играем отборно. И това е много сериозен отбор, който ви представяме“ – заяви областният председател на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев, който е трети в листата.

„Ние сме силен екип от местни хора, убедени в победата. С реални решения за България, за Бургас и региона. Гордеем се с постигнатото и работим за надграждането му. Милеем за Бургас и региона и гарантираме, че ще се борим и ще отстояваме всеки ден интересите на града“, каза водачът на листата Ивелина Василева. Тя допълни, че работят за това бургазлии да остават в родния си град, да имат по-добри перспективи за работа, за кариерно развитие, да получават достойни доходи и да отглеждат спокойно своите деца.

Василева обяви четирите основни стълба, които са залегнали в предизборната програма на ГЕРБ: образование; здравеопазване; икономически просперитет и жизнен стандарт; сигурност.

Лично тя, като доскорошен екоминистър, ще работи за мащабна рехабилитация и разширение на ВиК мрежата на Бургас. За осигуряване на чиста питейна вода и пречиствателни станции в по-малките населени места, за които не са предвидени европейски средства, са заложили изпълнението на Национална програма с ресурс от 100 млн. лв. годишно. Приоритет ще бъдат и чистотата на атмосферния въздух и оползотворяването на минералните води.

Журналистката Диана Саватева, която е втора в бургаската листа на ГЕРБ, предлага налагане на по-строги наказания на каналджиите на нелегални мигранти през границата. Това ще са промени, които ще сложат край на условните присъди за трафика на чужденци.

„Смятаме, че трябва да се даде абсолютно ясен знак, че преминаването на българската граница е престъпление и то трябва да се наказва достатъчно сериозно, а не да се подценява“, коментира Саватева.

Друг приоритет за нея е намаляването на бюрокрацията. Идеята е, когато някой има нужда да си изкара документ, да подаде заявление на едно гише и от същото гише да получи крайния резултат, т.е. административната тежест да падне върху самата администрация. По този начин чиновникът ще бъде лишен от възможността да издевателства над обикновения гражданин.

Диана Саватева ще настоява още Бургас и регионът да се развият като културно средище. Стъпка в тази посока е създаването на филиал на Художествената академия, за който е отредено място до новата Магазия до Морската гара.

Туризмът е един от приоритетите на Димитър Бойчев. Ангажиментът на ГЕРБ е рекордният ръст от миналата година на туристическия продукт да се запази и за в бъдеще. Третият в листата посочи, че за постигането на това е изключително важно осъществяването на няколко инфраструктурни проекта. Сред тях е започването на същинската работа и довършването на четирилентовия  път Бургас – Слънчев бряг. Друг важен проект е завършването на спортната зала „Арена Бургас“, която ще даде възможност да се привличат посетители и извън активния летен туристически сезон.

Четвъртата в листата Диана Йорданова посочи, че икономиката е много важно перо в програмата на ГЕРБ, защото ако при нея няма ръст, няма как всичко, което се говори, да бъде постигнато. Приоритетите в управленската програма на ГЕРБ са увеличение на минималната работна заплата от сегашните 460 на 650 лева и достигане на средната работна заплата до 1500 лева.

Петият в листата, доскорошният зам.-министър на енергетиката Жечо Станков, обяви ангажимента си да се размрази Програмата за безвъзмездно саниране на многофамилните сгради, за да продължи промяната на облика на жилищните комплекси. Вече е доказано, че в санираните блокове разходите за отопление намалят от 40 % до 50 %. С продължаване на програмата се осигуряват и 10 000 работни места със средна заплата от 1500 лв.

Шестият в листата Семир Абу Мелих акцентира върху демонополизацията на Здравната каса, което ще доведе до по-добро качество на здравната услуга. ГЕРБ работи и за създаването на Факултет по медицина  към университет „Проф. д-р Асен Златаров”, за да може в Бургас да се дипломират квалифицирани лекари. Студентите ще бъдат обучавани от професори и доценти на национално и европейско равнище, ще специализират и работят в бургаските болници. Така желаещите да учат медицина ще остават в Бургас и ще могат да се привличат студенти от различни региони. Това е и гаранцията да има лекар и медицинска сестра във всяко училище в региона.  

Кандидатите за депутати бяха подкрепени и от бургаския кмет и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов.

Представителят на журналистическата гилдия в листата – Диана Саватева, иска по-строги мерки срещу трафикантите на нелегални мигранти. Снимка: Topnovini.bg

„Това е стабилен отбор. Това е отборът, който ще ускори проектите на Бургас и ще съкрати сроковете при решаването на проблемите. И най-важното - те са бургазлии, живеят в региона и поемат ангажимент само за възможните неща“, заяви Николов и подчерта, че е голям оптимист.

Представянето на листата завърши с обща снимка на всички кандидат-депутати на ГЕРБ в Бургас.

Кметът Димитър Николов подкрепи своите съпартийци по пътя към изборната победа. Снимка: Topnovini.bg 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама