Слад трагедията в "Ечемишка" проверките са засилени

10:56, 27 фев 17 25 805 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 27 и 28 февруари специализираното звено за инспекция ще обследва тунелите на АМ „Струма“ и „Траянови врата“ на АМ „Тракия“. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 
През следващата седмица специализираното звено за инспекция ще обследва тунелите на АМ „Струма“, „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ и по път I-1 София-Кулата. Инспекциите на съоръженията по трансевропейската пътна мрежа се правят от експерти от министерствата на транспорта и на вътрешните работи, от Агенция „Пътна инфраструктура“, както и от Университета по архитектура, строителство и геодезия.
От 8 ч. до 17 ч. ще се проверяват двата тунела на АМ „Струма“ - при 56-ти и 82-ри километър. Движението няма да спира. При работата на експертите последователно в дясната и лявата тунелна тръба ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента и ще бъде намалена скоростта.
От 8 ч. до 17 ч. ще се обследват трите тунела на път I-1 София – Кулата. Движението в района на съоръженията ще бъде организирано както следва:
• В района на тунел „Железница“ при 370-ти километър ще се ограничи движението на всички МПС по път I-1 и ще се пренасочи от 369-ти до 371-ви км по общинския път през с. Железница;
• В района на тунела при 383-ти км в Кресненското дефиле ще се ограничи преминаването на всички МПС по път I-1 и ще се пренасочат по общинския път в близост до съоръжението.
• В района на втория тунел при 388-ми км в Кресненското дефиле ще се ограничи движението по път I-1 и ще се пренасочи по общинския път в близост до съоръжението.
На 28 февруари /вторник/ от 8 ч. до 17 ч. последователно ще се ограничава преминаването през дясната и лявата тръба на тунел „Траянови врата“ при 53-ти км на АМ „Тракия“. Трафикът ще се пренасочва в свободната тунелна тръба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама