Пловдивски търговци пред фалит заради затворена улица

14:54, 24 фев 17 25 423 Шрифт:
Автор:

7 месеца вече затворената улица "Иван Вазов" създава големи главоболия на търговците в района. Хората са категорични, че оборотите са спаднали драстично, а някои магазини даже са пред фалит. Голямото недоволство е и заради това, че никой не смята за необходимо да им каже какво се случва и до кога загражденията ще продължават да стоят. Зам.-кметът на Община Пловдив Георги Маринов беше категоричен, че премахване на загражденията не се предвижда докато сградите не бъдат укрепени.

 
Снимка: topnovini.bg

Търговците отново поставят въпроса "Кога ще бъдат махнати загражденията около тютюневите складове и ще бъде пусната улица "Иван Вазов" за движение". Конкретен срок няма и никой от Община Пловдив не се ангажира с нищо. "Кой ще им плати наема, разходите и осигуровките на продавачите.  Печалбата е намаляла драстично, никой не отговаря", пита Стоян Марчев, собственик на магазин за обувки. "Имаме много клиенти от други градове, не са само пловдивчани. Не може да се стигне до тук без кола", категорична е  Анастасия Денчева.

Припомняме, че на следващият ден след пожара в тютюневите складове беше сформиран кризисен щаб, който взе решение за затваряне на част от улица "Иван Вазов". Мотивът на комисията тогава беше, че се  осигурява безопасността на гражданите. 7 месеца по-късно хората, които работят в района, вече не вярват, че нещо изобщо ще се случи.

Според указанията на министерството на културата собствениците на опожарените складове вече трябваше да са изготвили конструктивни експертизи и проекти за временното укрепване на складовете. Всичко обаче продължава да бъде в минало неопределено време.

 
Снимка: topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама