Ремонтират приоритетно НДК за европредседателството ни

15:21, 03 фев 17 25 902 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ускоряването на ремонта на НДК, където ще се провеждат основните мероприятия по време на европредседателството на България в първата половина на 2018 г., е един от най-важните приоритети на подготовката на България за поемане на ролята на лидер на Евросъюза, съобщиха днес от прес офиса на Министерски съвет.

Служебният вицепремиер Деница Златева и министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов са се срещнали днес и са обсъдили план за засилено сътрудничество при подготовката на инфраструктурата за европредседателството на България през 2018 г., за да се гарантира навременното приключване на ремонта.

Деница Златева е призовала към усилена координация и взаимен контрол при подготовката и възлагането на обществените поръчки.

Ускоряването на ремонтните дейности в обектите, в които ще се проведат над 220 срещи през първите шест месеца на 2018 г., е било определено като основен приоритет, съобщават още от правителствената информационна служба.

Златева изтъкнала, че е от изключителна важност обликът на НДК и културната му стойност да бъдат напълно съхранени.

Диалогът с всички заинтересовани страни и прозрачността пред обществеността ще бъдат ръководни принципи в процеса на реновирането на инфраструктурата, свързана с провеждането на европредседателството.

Координационните действия ще бъдат продължени на работна среща с всички отговорни институции и заинтересованите страни в процеса по подготовката на НДК за председателството през следващата седмица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама