Община Разград ще разполага с бюджет от 37 889 000 лева

21:30, 31 яну 17 25 652 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бюджетът на община Разград за тази година ще бъде 37 889 000 лева, с 1 387 000 лева повече от миналогодишния. Той бе приет днес на заседание на Общинския съвет с гласовете на 22 съветници, против бяха 11.

Приоритети на бюджета са запазване нивото на данъчната тежест и реализиране на мерки за по-добра събираемост на местните данъци; оптимизация на разходите и повишаване ефективността на публичните ресурси; както и разработване на проектни предложения и реализиране на проекти.

Най-много средства в бюджета са заложени за образование  -  6 273 000 лв., като сумата е с 885 000 лв. по-голяма в сравнение с миналата година.

Заложените средства за капиталови разходи са в размер на 762 000 лв. Те ще бъдат вложени за проектиране и изграждане на 100 м. канализация в село Недоклан, малогабаритна техника за кметствата, основен ремонт на тротоари в Разград, доизграждане на участъци от улично осветление, доизграждане на система за видеонаблюдение и контрол в централна градска част. Част от средствата ще са за реконструкция на улици и прилежащи кръстовища,  реконструкция на водопроводи в ж.к.“Орел“, рехабилитация и реконструкция на улица и паркинг на Общински пазари и др.

Съветниците от БСП не подкрепиха бюджета с мотива, че това не е бюджет на развитие, а бюджет на застой. От Реформаторския блок заявиха, че в проекта за бюджет няма растеж, той е непроменен от години. От „Кауза Разград” отбелязаха, че искат да видят програма, от която да се видят оптимизирането на разходите и допълване на капиталовата програма. ДПС призоваха за трансформиране на общински звена, които са свръхфинансирани, за да се повишат приходите и ограничат разходите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама