В Добрич приеха декларация против изграждане на бежански центрове

20:38, 31 яну 17 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Декларация против изграждането на бежански центрове гласува на заседанието си днес Общинският съвет в Добрич. Предложението бе внесено от общинските съветници от  “ВМРО – БНД” Йордан Йорданов и Пламен Йорданов.

В декларацията се казва:

„Ние, общинските съветници от община град Добрич, сме категорично против изграждането на бежански центрове от отворен или затворен тип. Считаме, че евентуални действия в тази насока трябва задължително да бъдат съобразени с мнението на гражданите на Добрич. Поради това настояваме пред бъдещите правителства на Република България, да не се взимат решения за разкриване на имигрантски центрове от открит или закрит тип на територията на община град Добрич.

Декларираме, че единно ще работим в тази насока и призоваваме Правителството и държавните институции да се съобразяват с мнението на гражданите и местната власт при вземането на решения относно разрешаването на проблема с нелегалната имиграция“.

Кметът Йордан Йорданов потвърди заявената и преди от него позиция, че като кмет на Общината няма да позволи изграждане на бежански център в Добрич.

"С всички сили и средства ще преследвам каузата Министерски съвет да не реши един ден да открие такъв център тук", заяви той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама