Младежки център предлага безплатна информация и обучителни услуги за сливналии

19:11, 31 яну 17 25 663 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежки информационно - консултантски център Сливен отвори врати в началото на годината за  предоставяне на безплатни информационни, консултантски и обучителни услуги за млади хора на възраст 15-29 години на територията на община Сливен и област Сливен.  Дейностите и социалните услуги имат за цел повишаване на мотивацията на младите хора за успешно професионално и социално включване в обществения живот, в съответствие с техните заявени проблеми и потребности, съобщи Таня Евтимова, ръководител на проекта.

Бенефициент на МИКЦ Сливен  е Сдружение „Младежки център за неформално образование Сливен“.

МИКЦ Сливен е част от мрежата от центрове, финансирана от Национална програма за младежта  (2016 – 2020)  на Министерство на младежта и спорта. В него младежите в Сливен ще могат да получат безплатна информация и консултация на телефон 044/62 53 66 и консултация от специалисти на място в МИКЦ Сливен от : младежки работник, педагог, психолог, бизнес консултант и кариерен консултант. Ще могат да използват безплатен интернет и получат информация за писане на проекти, управление на младежки инициативи, ефективно общуване, справяне с конфликтни ситуации, планиране и целеполагане, здравно образование, развиване на филантропски дейности и др. По предварителна заявка консултантите и специалистите могат да работят на терен в училище, социално заведение, читалище, кметства на територията на общината и областта.

По проекта са заложени и обучения с фокус: лична реализация, лидерство и предприемачество, доброволчество, семейно планиране и сексуално репродуктивно здраве, човешки права и междукултурна толерантност, справяне с лични и междуличностни проблеми, структурен диалог и др.  Всички те използват интерактивния подход и залагат на преживявания, чрез които да провокират и удовлетворят широк спектър от интереси на младежите в града и малките населени места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама