Старозагорската опера представя отново „Травиата“

17:10, 31 яну 17 / Култура 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Старозагорската опера  ще представи отново днес от 19.00 часа  операта „Травиата“ от Джузепе Верди. Спектакълът е с участието на блестящата Беса Лугичи в ролята на Виолета Валери, Николай Моцов в ролята на Алфред Жермон и Александър Крунев в ролята на Жорж Жермон. На диригентския пулт ще е Ивайло Кринчев-главен диригент на Държавна опера Стара Загора. В спектакъла участват още: Нели Нечева, Емилия Джурова, Костадин Якшев, Александър Марулев, Енгений Арабаджиев, Петър Кунев  и др., хор, оркестър и балет на Държавна опера Стара Загора.

Беса Лугичи от Косово очарова българската публика със своите изяви на ММФ „Моцартови празници“ в Правец, с дебюта си в ролята на Мими от „Бохеми“ на Пучини на сцената на Русенската опера и най-вече след триумфа си в ролята на Лучия от „Лучия ди Ламермур“ на Доницети в Стара Загора и на откритата сцена на площада в Правец в заключителната вечер на ММФ „Моцартови празници“. През 2013 сопраното спечели  Голямата награда „Елена Николай“ на Международния конкурс за млади оперни певци в Панагюрище. С нейният дебют в „Травиата“ на сцената на Старозагорска опера на 30 септември 2016 година бе открит и новият Творчески сезон 2016/2017 за Операта.

Николай Моцов е роден в 1973 г. в град Русе. През 2005 г. се дипломира с магистърска степен по специалността оперно пеене в Държавна музикална академия “Проф. Панчо Владигеров”, в класа на проф. Илка Попова и остава да работи като асистент-преподавател при нея. По време на следването си печели награди от национални и международни конкурси. Дебютът на Николай Моцов е на русенска сцена в "Реквием " от Моцарт през 1998 г. През  2004-2006 година е стипендиант на фондация “CEE Musiktheater” към Щатсопера Виена, където специализира при голямата звезда на Виенската опера проф. Оливера Миакович. Николай Моцов е гостувал многократно на сцените на всички големи оперни театри в страната, а така също и на сцените на оперните театри в Холандия, Германия, Русия, Южна Корея, фестивалите в Солотурн (Швейцария), Палма де Майорка (Испания) и Европалия (Белгия). 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама