Убиецът от Зидарово: Скарахме се и го прободох, още съм в шок

16:08, 31 яну 17 25 598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Съжалявам за стореното. Скарахме се, паникьосах се и го прободох с нож. Не съм престъпник. Не ми е в природата този начин на мислене. Имам честен бизнес, с който си изкарвам прехраната. Все още съм в шок от случилото се. Не мога да повярвам какво извърших“. Това каза в съдебната зала Недялко Танев, който в неделя уби Стоян Кръстев в созополското село Зидарово.

Обвинението е за тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 г.

Държавното обвинение поиска спрямо Танев да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ с мотива, че той може да се укрие или да извърши друго престъпление. Прокурорът посочи, че е налице обосновано предположение, че именно Танев е извършителят на деянието, в което е обвинен. Разпитани са множество свидетели, а също така и самият обвиняем е направил самопризнания.

Между него и жертвата Стоян Кръстев е възникнал спор за пари. Двамата са били в трудови правоотношения. Кръстев се е грижел за животните на Танев в село Зидарово. От разпита на свидетели е станало ясно, че техните отношения се влошили.

Прокурорът заяви също, че предстоят още следствени действия и заключения на вещи лица.

Адвокатът на Танев – Георги Сталев пледира за по-лека мярка.

„Считам, че спрямо клиентът ми не съществува опасност да извърши друго престъпление. Не съществува и опасност да бъдат укрити доказателства по делото“ – каза Сталев.

В съдебната зала се разбра още, че Недялко Танев работи по европейска програма, с която финансира свой бизнес в село Зидарово. Обитава къща на англичанин в същото село, с когото се разбрали да не плаща наем, а просто да се грижи за дома. През 2016 година Танев е сключил договор с Държавен фонд „Земеделие“ по мярка „Млад фермер“ с условия за 5-годишна програма за създаване на стопанство. Отглежда биволи от рядка българска порода.

„Кръстев беше отстранен от работа, тъй като не се справяше с нея“ – заяви Танев относно убития работник.

Той допълни, че не е семеен и няма роднини в село Зидарово. Неговите близки живеят в Пловдив, където той е роден. Постоянният му адрес пък е в София.

Спрямо обвиняемия Недялко Танев съдът определи мярка "задържане под стража".

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативния съд в града в тридневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама