Липсват подготвени кадри за бизнеса в Стара Загора

18:14, 30 яну 17 25 927 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По данни на Националния статистически институт населението в Стара Загора се увеличава и градът е един от малкото с положителен демографски прираст, за разлика от други областни градове. Паралелно  на този процес намалява безработицата в общината. Това заяви днес кметът Живко Тодоров на заседанието на Общинския съвет.

Според него, това може да бъде резултат само от икономически растеж. Градоначалникът счита, че по-сериозният проблем за града днес, е липсата на добре образовани и подготвени за нуждите на бизнеса кадри.

„Бизнесът в Стара Загора расте – разширява роизводството и продажбите си, наема нови работници. По-скоро липсата на квалифицирана работна ръка е проблем. Готов съм да изслушам всякакви предложения в тази посока“, обяви Тодоров.

По думите му, посоката на развитие на общините е финансовата децентрализация. Да се даде шанс на общините, на база на направените от дейност приходи, сами да определят приоритетите си и да работят по-самостоятелно. „Стара Загора ще има възможност да се развива много по-добре, ако част от приходите, които се генерират, остават тук“, убеден е кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама