Кметът предлага улица в Добрич да носи името на Борис Георгиев – Моката

17:23, 30 яну 17 25 1010 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще предложи улица в града да носи името на Борис Георгиев – Моката.

„За Добрич ще е чест да има улица, която да носи името на първия българин с олимпийски медал Борис Георгиев-Моката.  В този връзка ще направя мотивирано искане до Комисията по предложенията за именуване и преименуване на улици, площади, паркове, инженерни съоръжения и други обекти с общинско значение“, посочи кметът.

Той припомни, че през 1996 година Моката е обявен за почетен гражданин на Добрич. През 2010 г. е удостоен с орден “Стара планина” първа степен от Президента на Република България.

В изпратен до близките съболезнователен адрес от Община Добрич се казва: „Той завинаги ще остане в сърцата и паметта на добричлии не само със забележителните си спортни постижения, но и със своя силен дух, воля, човечност и достойнство. Сигурни сме, че неговият борбен живот и всеотдайност ще бъдат пример както за нас, така и за много млади дарования и надежди в българския спорт. Поклон пред светлата му памет!“

Областният управител Детелина Николова също изпрати съболезнователно писмо до семейството на Борис Георгиев – Моката. В него тя изказва своите и на цялата добруджанска общественост съболезнования за загубата. “Борис Георгиев – Моката ще остане в сърцата на поколения добруджанци като скромен, доблестен и честен човек. Той обичаше родния Добрич и Добруджа и беше съпричастен с болката и радостите на града и приятелите".

Съболезнования за загубата на спортната общественост у нас Детелина Николова изпрати и до министъра на младежда и спорта проф. Даниела Дашева, и  до Стефка Костадинова - председател на Български олимпийски комитет.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама