Световната банка с висока оценка за управлението на Велико Търново

16:51, 30 яну 17 25 920 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Организацията на Световната банка за развитие в България даде висока оценка за управлението на Велико Търново, за работата на кмета Даниел Панов и ръководената от него общинска администрация. Признанието дойде от Тони Томпсън, който е постоянен представител на финансовата институция у нас.

„Управлението на Велико Търново е отличен пример за иновации и услуги, от които ние можем да научим много”, посочва Тони Томпсън в кореспонденция до Даниел Панов. Той благодари на Панов и екипа му за успешната дискусия относно възможностите за растеж пред България през 2017 година, чийто домакин бе старопрестолният град.

Срещата се проведе в средата на януари, а организатори бяха българските представителства на Световната банка за развитие и на Европейската комисия. Представени бяха препоръките на Съвета на Европейския съюз към България, възможностите пред общините и бизнеса за финансиране на проекти чрез фондовете на Европейския съюз и механизмите на Световната банка за развитие. Тони Томпсън и Огнян Златев /ръководител на българското представителство на ЕК/ изразиха удовлетворение от сътрудничеството с Община Велико Търново.

В близко бъдеще Старата столица ще бъде домакин и на информационна среща за плана „Юнкер”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама