Кметът на Шумен ще посети утре ул. „Ген. Драгомиров” след сигнал за неуредици

16:31, 30 яну 17 25 942 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След сигнал за битови неуредици в района на ул. „Ген. Драгомиров” в Шумен кметът Любомир Христов ще посети мястото утре. Градоначалникът пое ангажимента, след като в приемния си ден за граждани получи сигнал за липса на осветление в района, замърсени междублокови пространства, нередовна смяна на кофите за смет и проблем с водопровода на един от блоковете там. Сградата е с пукната плоча, а в нея има 13 общинки апартамента.

Жалби за неуредиците са подавани още през 2015 година. Хора от ОЖИ и ВиК са правили оглед на мястото, но резултат няма.

Заедно с кмета Любомир Христов утре мястото ще постят служители в ОЖИ и ВиК.От незаконни гаражи между улиците „Лайош Кошут” и „Цар Иван Александър” №116 се жалва гражданин на Шумен в приемния ден на градоначалника. Марин Маринов рзказа, че от 2008 година той и съседите му подават жалби в Общината за 13 незаконни гаражни клетки. През годините няколко пъти са издавани заповеди за премахването им, но крайната мярка никога прилагана.

Последното писмо от живеещите на улица  „Цар Иван Александър” №116 е изпратено на 7 май миналата година.

Уточнено бе, че преди 30 години Общината е разрешила на мястото да се направят сенници за автомобили, но вместо това собствениците са поставили гаражни клетки. Проблемът с незаконните съоръжения е на път да отбележи десетилетие, без обаче да бъде решен ефективно.

Кметът Любомир Христов пое ангажимент да проучи основно въпроса и да уведоми недоволните граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама