Учредиха Съвет за намаляване на риска от бедствия в Сливенска област

15:46, 30 яну 17 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвет за намаляване на риска от бедствия в Сливенска област бе учреден днес. Той е орган на Областна администрация Сливен за осигуряване на координация и взаимодействие при провеждането на държавната политика в областта на защитата при бедствия и осъществява дейността си в изпълнение на Закона за защита при бедствия.

Съветът се председателства от областния управител Татяна Петкова, а негови членове са кметовете на общини или упълномощени техни представители, представител на общинските съвети от всяка община, директорът на РД ПБЗН, директорът на ОД МВР, командирът на в.ф. 22 220, директорът на ТД на ДАНС, директорът на ЦСМП, ръководителите на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт и НПО.

На заседанието бяха представени функциите, организацията на дейността и редът за провеждане на заседания на Съвета за намаляване на риска от бедствия. Бяха приети Правилата за работа на Областния съвет. Сред функциите са разработването и координирането на изпълнението на Програма за намаляване на риска от бедствия и План за защита при бедствия. За подпомагане изпълнението на функциите на съвета беше създадена и работна група с експертен състав. Редовните заседания се провеждат два пъти годишно, а извънредните – при възникнала необходимост. Съветът се отчита за своята дейност пред Министерски съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама