Комисар Стоян Колев стана Пожарникар на годината

15:18, 30 яну 17 25 580 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисар Стоян Колев, директор на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН) в Стара Загора стана „Пожарникар на годината 2016”. На официална церемония днес той получи наградата от служебния министър  на вътрешните работи Пламен Узунов.  Със заповед на министъра на вътрешните работи той е награден с „Почетен знак на МВР” I-ва степен.

 Комисар Колев благодари за присъденото  отличие и високата чест да бъде „Пожарникар на годината“. Той каза, че и до днес спазва думите на гл. комисар Николов, с които е бил назначен за директор на регионалната дирекция - денонощно да се грижи за имиджа на професията и да пази честта на пагона.

Престижното отличие му се дава затова, че заедно с екипа си успя да предотврати трагедия с изтичане на газ в Николаево на  17 август м.г. Изтичане на газ от цистерна малко след 3 часа,  вдигна на крак пожарникарите. За да се посигури безопасността на хората, се наложи евакуация на живеещите вблизост до мястото жители на градчето.  Спряно бе електрозахранването в града. Ограничено бе движението по Подбалканския път София-Бургас на разклона за с. Ветрен и Гурково. Спрян бе и жп транспорта в района.

Пожарникарите, ръководени от комисар Колев, успяха да затворят крана на цистерната и са взели всички предохранителни мерки, за да не се допусне облакът да се взриви.

В раздел „Превенция” награда получи и мл. инспектор Адриана Димитрова от Районната служба в ТЕЦ „Марица-изток 2”. Отличие в категория „Контролна дейност” получи  инспектор Марин Радев от РС ПБЗН Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама