Театрално-музикалният център в Разград ще зарадва своите почитатели с нови спектакли

14:48, 30 яну 17 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Театрално-музикалният център в Разград  ще зарадва своите почитатели с нови спектакли, съобщи директорът на културната институция Богдан Петканин.

Актьорите от Драматичния театър ще представят детския спектакъл „Червената шапчица”, като се очаква премиерата да бъде в началото на март. Режисьор на постановката е Мария Петрова - Енева. В ролята на Червената шапчица е Димитрина Гинева. Участват още Марияна Бранкованова - майката и бабата, Вълкът - Евгени Стефанов, Мечката - Николай Сяров, Смока и Ловеца - Петьо Горанов,Лисицата - Цветана Радушева, Заекът - Тихомир Благоев. Сценографията е на Теодор Даскалов, музиката на Шукран Шукри, а костюмите са на Мартина Варийска. В спектакъла замисълът не е насочен към жестокостта на вълка. В нея ще победи доброто, вместо да разпорят корема на вълка и да го напълнят с камъни, героите ще го оперират и така ще премахнат от него лошотията, сподели режисьорът Мария Петрова - Енева.

В началото на февруари започват репетициите за спектакъла „Мрак” от Антон Страшимиров, която ще бъде поставена от режисьора Борислав Чакринов. Комедията ще бъде представена към края на март по повод 70 години от създаването на Разградския държавен театър, каза Петканин. В нея ще бъде ангажиран целият състав на театъра, ще бъде включена и актрисата Дочка Братованова.

Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“,  която е част от Театрално-музикалния център ще представи театрално-музикалния спектакъл  за възрастни „Вълкът и седемте козлета“ от Александър Владигеров. Гост-диригент ще е композиторът Левон Манукян, а репетициите ще започнат през февруари.

В репертоара на танцьорите от сцена „Назъм Хикмет“ ще бъде включен спектакъл с музика на балкански народи. Репетициите започват също през февруари.

По отношение на цялостната дейност на Театрално-музикалния център през миналата година Богдан Петканин заяви, че планът е преизпълнен както по брой спектакли, така и по реализирани приходи от продажба на билети. Равносметката на постигнатите резултати обаче ще бъде по-ясна, след като бъдат направени преизчисленията от Министерството на културата, допълни директорът на културната институция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама