Адвокат Ярослав Димитров от ГЕРБ стана председател на РИК-Плевен

14:37, 30 яну 17 / Политика 25 1025 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По покана на областния управител на Плевен Ралица Добрева днес  се проведоха консултации с парламентарно представените политически партии и коалиции за състава на РИК за провеждането на избори за 44 – то народно събрание.

Според Изборния закон съставът му е от 13 членове, в това число председател, двама заместник-председатели и секретар, които се разпределят на квотен принцип.

Разпределението по квоти е както следва: четирима представители на ПП ГЕРБ, по двама от коалиция „БСП лява България“ и партия ДПС , а коалициите „Реформаторски блок“, „Патриотичен фронт“, „България без цензура“, АБВ и партия АТАКА имат по един свой предтавител за РИК.

За председател на комисията е назначен адвокатът Ярослав Димитров от ПП ГЕРБ. Двамата негови заместници са Кръстьо Крачунов от коалиция „БСП лява България“ и Жоро Нинов от КП „Патриотичен фронт” .

Секретар е Василка Митева от ДПС.

Членове са Анатолий Манолов, Евгения Станева и Евгения Миланова – Аршинкова от ПП ГЕРБ, Моника Чочева от Коалиция „БСП лява България“,  Айгюл Хасанова от ПП ДПС, Красимир Иванов от Коалиция АБВ,  Марсел Моисеев от Коалиция „Реформаторски блок“, Николинка Добрева от ПП ”Атака”, Нели Георгиева -Коалиция „България без цензура“.

Протоколът с предложението за състав на РИК – Плевен след проведените при областния управител на Плевен консултации още днес е изпратен до ЦИК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама