Почерпен шофьор предизвика ПТП във Великотърновско

14:28, 30 яну 17 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Водач, употребил алкохол, предизвика пътен инцидент, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Тази нощ в 00,56 ч. в полицейското управление в областния град е получен сигнал за самокатастрофирал лек автомобилв района на Присовски завои. На мястото незабавно е изпратен полицейски екип. По първоначална информация лек автомобил "БМВ", управляван от 36-годишния Я. Д. от Хасково, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, водачът е загубил контрол над автомобила, излязъл е от пътното платно, ударил се е в крайпътна мантинела и се е преобърнал. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1.41 промила. Я. Д. е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.

Неправоспособен водач е установен в Елена. Вчера сутринта на кръстовище в града е извършена проверка на товарен автомобил «Фолксваген Транспортер», управляван от 27-годишния К. И. от с. Миндя. В хода на проверката е установено, че водачът не притежава необходимото свидетелство за управление на автомобила и е седнал зад волана в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. По случая е започнато бързо производство.

Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на Пътна полиция. Вчера в 15,20 ч. на ул. "Мармарлийска" в областния град е извършена проверка на лек автомобил "Хонда Сивик", управляван от правоспособният водач Д. Д. (21 г.) от Лясковец. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на  канабис. Водачът е дал кравна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.

През денонощието полицейските патрули в област Велико Търново са проверили общо 258 граждани, от които 116 за употреба на алкохол и 186 автомобила, от тях 20 товарни. Съставени 24 акта и са наложени 45 глоби с фиш. Заснети са 24 видеоклипове за скорост.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама