30 години затвор за Радослав от Шумен, който уби майка си

14:00, 30 яну 17 25 552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
30 години лишаване от свобода е наказанието на 25-годишния Радослав Златев – Кърпата от Шумен, който бе признат за виновен и осъден по повдигнатото обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен – за убийство на майка си, извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост. Присъдата бе произнесена от състав на Шуменския окръжен съд.

За да избегне най-тежкото наказание в Наказателния кодекс за престъплението – доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, подсъдимият Радослав призна всички факти и обстоятелства от обвинителния акт на Окръжната прокуратура в Шумен и поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратеното съдебно следствие.  

На 2 декември 2015 год. около 13 – 13,30 часа подсъдимият влязъл в кухнята, където майка му пълнела чаша с вода. Той издърпал чашата от ръцете й, разляла се вода по пода и жената му ударила плесница по лицето. Радослав отишъл в стаята си, извадил от раклата нож с острие 18 см, върнал се в кухнята и пробол майка си в областта на гърлото. След това се опитал да го пререже. Продължил да й нанася удари с ножа в корема и гърдите. 



Жената се опитала да избяга от жилището на ул. „Света гора“. Успяла да излезе на тротоара пред кооперацията. Синът й я последвал, спънал я с крак и продължил да забива острието в тялото й, докато жената спряла да мърда. После се качил в жилището, за да съблече напоените с кръв от родната си майка дрехи.

Съдебномедицинската експертиза установила не по-малко от 14 удара с нож по тялото на жертвата. Иззет е и ножът, с който е извършено жестокото убийство.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Прокурорът по делото Димитър Арнаудов заяви, че наказанието го удовлетворява.

„Не посмях да бъда чак толкова строг, за да искам максималното наказание. Аз пледирах за 28 години лишаване от свобода, но съм доволен и няма основание да протестирам”, каза той.

Не е установено Радослав да е бил под въздействие на наркотични и упойващи вещества. Бил е вменяем, осъзнавал е извършеното и е могъл да ръководи постъпките си.

Първоначално ще лежи в затвора в Ловеч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама