С близо 10 000 лева са финансирани граждански инициатива в Добрич

13:29, 30 яну 17 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С близо 10 000 лева от бюджета на Община Добрич през 2016 година са финансирани пет проекта на неправителствени организации, съобщават от общинската администрация. Те са реализирани в рамките на програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на Община град Добрич.

В рамките на обявената процедурата са постъпилидевет проектни предложения на неправителствени организации и граждански сдружения. От тях одобрени са пет.

По проекта „Приказка за здраве” на СНЦ „Здравна грижа за всеки“ са проведени 14 неформални интерактивни обучения на 305 ученици от начален курс в 4 училища на Добрич на теми „Здравословно хранене“ и „Физическа активност“. По проект „Новата картина на моя живот! Арт терапия за хора с увреждания 2016“ на Сдружение на инвалидите  „Надежда” под ръководството на художник са проведени 4 арт-дейности на територията на градски парк „Св. Георги“ – Добрич и „Двореца“ – Балчик. В заниманията са участвали хора с увреждания, които са създали свои картини. Готовите творби са представени на организирана изложба. Проект „Величието на България през Първото българско царство“ на СНЦ „ХобиСклуб“ даде възможност на 50 души в неравностойно положение от добричките организации на сляпо-глухиге да повишили знанията си по история на Бьлгария по времето на Първото българско царство. Проект на асоциация „Детско сърце“ даде възможност за безплатни висококвалифицирани прегледи и консултации от водещи специалисти на Детската кардиологична клиника при Националната кардиологична болница – София на 27 деца и младежи със сърдечно-съдови заболявания – оперирани или на които предстои операция, жизнено необходими за тях, за да могат да водят пълноценен живот. По проект „Изкуство по добруджански“ бяха организирани работни ателиета по приложни изкуства, в които участваха 100 деца от предучилищните и първите класове.

        В резултат на изпълнението на сключените договори с петте неправителствени организации от град Добрич, бяха усвоени средства по Програмата за финансиране на граждански инициативи от общинския бюджет за 2016 г. на община Добрич в размер на 8 523,99 лева.

Общинската администрация предлага през и през 2017 година да бъде организирана и проведена процедура за финансиране на проектни предложения на неправителствени организации и граждански сдружения от бюджета на община Добрич, като се запази размерът от 10 000 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама