29 катастрофи с един загинал и двама леко ранени за 3 дни в Русенско

13:22, 30 яну 17 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През изтеклите три денонощия на територията на региона са станали общо 29 пътнотранспортни произшествия, съобщава ОД на МВР - Русе. Един човек е загинал, а двама са леко ранени.

На 29 януари около 18:10 часа в гр. Русе, на ул. Шипка, срещу номер 12, лек автомобил «Пежо 307» с русенска регистрация, управляван от 24-годишната Д.Д., блъска жена, пресичаща отляво надясно по посока на движението. Пешеходката В.К. на 72 г. при инцидента е пострадала и е настанена в интензивното отделение на УМБАЛ - Русе с фрактури на дясна ръка, таз, травма на главата, в кома. По-късно  от болницата са дали информация, че жената е починала. Причините за произшествието се разследват, по случая е заведено досъдебно производство.

На 27 януари около 19:00 часа на главен път І – 2 (Русе – Варна), в района на километър 14+500, лек автомобил  "Опел Корса" с русенска регистрация, управляван от Н.Е. на 23 години, при движение с несъобразена скорост с характера и интензивността на движението е загубил контрол над превозното средство като е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е сблъскал с движещия се там автомобил "Фиат Скудо" с русенска регистрация. При инцидента е пострадал пътник в опела, който е отведен в болницата, където му е установена охлузна и контузна рана в областта на челото и носа. Пострадалият е освободен за домашно лечение. Като причина за ПТП служителите на Пътна полиция са документирали несъобразена скорост. Пробите за алкохол и на двамата водачи са били отрицателни. 

На 29 януари около 09:20 часа на главен път І-2, в района на кръстовището с път ІІ-23, лек автомобил «Форд Пума» с варненска регистрация, управляван от 71-годишния Д.А. нарушава правилата за предимство, като при наличие на пътен знак Б-2 навлиза в кръстовището, не пропуска движещия се по път с предимство лек автомобил «Фиат Пунто» с русенска регистрация, управляван от Ф.С. и двете коли се сблъскват. В резултат на произшествието е пострадала возещата се във фиата пътничка. При преглед й е установено натъртване в областта на гръдния кош и е настанена в УМБАЛ за наблюдение. Пробите на водачите за алкохол са били отрицателни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама