Започва записването за детските градини в Търговище

13:03, 30 яну 17 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 1 февруари до 30 април е  срокът  за записване на деца в първа група в детските градини за учебната 2017/2018 г.  в община Търговище, информираха от пресцентъра на местната администрация От там съобщиха, че всички 10 детски заведения ще разкрият общо 12 групи за прием на деца, навършващи 3 години. В „Слънце” (№8) и „Звънче” (№11) се планира разкриването на по 2 групи, а в останалите по 1.

Подаването на заявления ще се извършва на място в детските градини и лично от родител или упълномощено от него лице, с нотариално заверено пълномощно.

Към пакета от документи за записване е нужно да бъдат приложени и копие от акта за раждане на детето, както и документ за здравния и имунизационния статус. За децата със специални образователни потребности е нужен документ, издаден от съответния здравен орган.

С предимство се приемат деца кръгли сираци или полусираци, с увреждания, със специални образователни потребности, близнаци, тризнаци или четиризнаци, деца от приемни семейства, чиито брат или сестра посещава същата детската градина, трето и следващо дете на многодетни родители, родители с инвалидност над 90%, деца на двама работещи или учещи, редовно обучение родители. 

Това е регламентирано в Наредбата  за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в предучилищна възраст в детските градини и училищата на територията на община Търговище.

Повече информация родителите могат да получат на място в детските заведения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама