Техническото осигуряване на изборите в Пловдив ще струва 130 000 лева

12:44, 30 яну 17 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
130 хиляди лева са необходими за техническото осигуряване на изборите за народни представители в Пловдив, съобщи секретарят на общината Ангелина Топчиева, цитирана от Радио Пловдив. Сумата е за тонери, подмяна на ксерокси  и хартия за публикуване на списъците, канцеларски материали за секционните избирателни комисии, но не включва възнагражденията на членовете им. План-сметката е съобразена е с нуждите на всеки район и е изпратена е до областния управител. Не винаги се отпуска максимумът на планираната сума и в зависимост от одобрените пари, разходите ще се редуцират, уточни Топчиева.

Сформира се екип в общината, който да координира връзката между областната администрация и Министерския съвет. Не се очаква  промяна в броя на основните секции в Пловдив и те остават 459, както при президентските избори. Болничните секции се образуват до 48 часа преди деня на изборите.  До 11 март хората с увреждания могат да подават заявления за гласуване в подвижни избирателни секции. Тази дата е и крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес.

Все още няма яснота за машинното гласуване и дали то ще бъде в повече от 20-те секции, които бяха оборудвани с необходимите машини в район „Централен“. Обработката на материалите от СИК-овете отново ще бъде в Панаира, но все още не ясно дали за целта ще бъде осигурена най-голямата палата. Водят се разговори в тази насока, тъй като за края на март там има планирани събития. "Извървели сме цялата процедура и мисля, че можем да се справим дори по-добре от предишните избори", заяви Топчиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама