Изборите през март ще струват 29,9 млн. лева

11:18, 30 яну 17 / Политика 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството възложи на вицепремиера по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната цялостната координация на дейностите, свързани с организационно-техническата подготовка на изборите за Народно събрание на 26 март. Стефан Янев организира подготовката и произвеждането на изборите извън страната.

В задълженията на вицепремиера влизат още и дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия (ЦИК) на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, съхранението на техническите устройства за машинното гласуване. Това реши служебното правителство на първото си заседание, провеждано днес, предаде БГНЕС.

Министърът на финансите трябва да внесе в Министерския съвет проект на план-сметка за разходите по организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите и националния референдум, съгласувана с ЦИК. Той трябва да предложи и проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР и техните регионални центрове.

Министърът на вътрешните работи ще организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР, а министърът на регионалното развитие и благоустройството ще координира изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

На правителственото заседание беше приета и план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на избори за народни представители. С одобрените средства в размер на 29,9 млн. лева ще се финансират дейностите по организационно-техническата подготовка и провеждането на вота.

Актът на Министерския съвет е в изпълнение на чл. 18 от Изборния кодекс. Средствата по план-сметката ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2017 година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама