4654 безплатни винетни стикери са отпуснати в шуменско през 2016 година

10:51, 30 яну 17 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
4654 безплатни винетни стикери за хора с увреждания са отпуснати от Регионална дирекция „Социално подпомагане" през 2016 година. Това съобщи за Topnovini.bg Ивелина Андреева, директор в институцията.  

В началото на месец декември 2016 година стартира приемането на заявления за безплатни винетки за 2017 година.

Към края на миналата седмица  са отпуснати винетни стикери на 3851 лица за настоящата година/.

Заявленията се приемат по постоянен адрес в Дирекции „Социално подпомагане“. Право на безплатна винетка имат лицата с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност или вид и степен на увреждане, както и лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст. Стикерът е валиден за един лек автомобил - собственост на лицето с увреждане или съпружеска имуществена общност, с обем на двигателя до 2000 куб. см и мощност до 160 к.с.

От регионалната дирекция припомнят, че задължителните документи, които е необходимо да се приложат към заявлението са  копия на ЕР на ТЕЛК, големия талон на автомобила и актуална застраховка „Гражданска отговорност“. При необходимост, могат да се изискват и допълнителни документи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама