От днес се подават данъчни декларации и в 24 пощенски станции в Пловдив

10:15, 30 яну 17 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес стартира приемът на годишни данъчни декларации/ГДД/ и в 24 пощенски станции на територията община Пловдив, с номера 1,2,3,4,6,13,18,23 за клон Пловдив и пощенски станции в населените места Асеновград,  Карлово, Кричим, Куклен, Лъки, Перущица, Първомай, Сопот, Стамболийски, Съединение, Хисар, Садово, Калояново, Раковски и Брезово. 

 Срещу минимална такса за обработване на документите, гражданите ще могат да подават ГДД по чл. 92 от ЗКПО, ГДД по чл. 50 по ЗДДФЛ и справка по чл. 73 по ЗДДФЛ, в пощенските станции, където ще им бъде издаден входящ номер.

НАП напомня и за възможността, данъчните декларации да бъдат попълнени чрез електронна форма с бар-код. Попълването на декларация с бар-код гарантира на клиентите на администрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимия данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видове доход, внесените осигурителни вноски и ползваните облекчения. Електронната декларация трябва да се изтегли от интернет страницата на Агенцията и да се попълни „офлайн“.  

Годишната декларация за облагане на доходите с бар-код е публикувана на интернет страницата на НАП, в рубрика "Документи - данъци", раздел "За гражданите". Подаването на декларацията става с изпращане по пощата или на място в пощенските станции, по електронен път с ПИК код или с електронен подпис.

Декларацията може да се подаде и лично в офис на НАП, за гр. Пловдив в сградата на ул.”Скопие” 106 ет.3, за гр. Асеновград в офиса на пл.”Николай Хайтов” 8 и за гр. Карлово на ул.”Тодор и Ана Пулеви”1. Консултации за декларирането и плащането на данъци и осигуровки могат да се направят на телефона на кол центъра на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама