Кабинетът на Герджиков ще заседава за пръв път днес

07:41, 30 яну 17 / Политика 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служебният премиер Огнян Герджиков ще събере министрите си на първото им заседание днес - в първия работен ден, след като правителството прие властта от бившия министър-председател Бойко Борисов.

Дневният ред на заседанието е само от три точки. Първата е за промяна на устройствения правилник на Министерския съвет, а втората - за определяне на представителите на правителството в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Третото решение ще е за подготовката и провеждането на предсрочните избори за Народно събрание през март. Правителството ще трябва да реши какво ще прави в казуса с машинното гласуване, което по закон трябва да е възможно във всяка секция, но няма нито време, нито средства за купуване на машини за всички над 12 400 секции.

В петък Централната избирателна комисия (ЦИК) реши, че "на изборите за народни представители на 26 март 2017 г. машинно гласуване се произвежда в 500 избирателни секции" в цялата страна.

От "Нова република" вече подадоха жалба срещу решението във Върховния административен съд. Според основателите на "надпартийната платформа" Трайчо Трайков, Радан Кънев, Петър Славов и Мартин Димитров ЦИК си е позволила да пренапише Изборния кодекс и така застрашава провеждането на честни избори за ново Народно събрание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама