ОП "Региони в растеж" ще стартира в Шумен през тази година

20:36, 29 яну 17 25 637 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проект по ОП "Региони в растеж" на стойност 7 178 080 лева за благоустрояване на Шумен стартира през тази година. Това съобщи председателят на постоянната комисия по „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с неправителствени организации” Наталия Стефанова.

Запланувани са реконструкция и рехабилитация на пешеходни алеи и тротоари, изграждане на велосипедни пътеки и алеи, пешеходни зони, обособяване на детски площадки, монтиране на паркова мебел – пейки, възстановяване на фонтани, създаване условия за достъп на хора с увреждания, въвеждане на енергоефективно улично осветление и осветяване на паркове и междублокови пространства с енергоефективни лампи.

Целите на проекта са повишаване качеството на живот, социалното включване и подобряване състоянието на компонентите на околната среда чрез благоустрояване.

По приоритет градска среда е предвидено благоустрояване, изграждане и ремонт на пешеходни алеи и тротоар в района на кв. "Тракия" на стойност 2 539 032 лева. Рехабилитация на ул. „Тича” на стойност 2 031 968 лева. Благоустрояване на зелена площ до Новата поликлиника в Шумен за сумата от 666 718 лева. Обновяване на района на кръстовището на ул. "Станционна" и бул. "Симеон Велики" за сумата от 1 292 705 лева. Изграждане и рехабилитиране на пешеходни алеи и тротоар в района на ул. "Съединение" от Пенсионерски клуб №7 до Съдебна палата за 647 656 лева.

Предстои подготовка за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител.

Очаква се строителните дейности да започнат до няколко месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама