Избраха състава на РИК Сливен, председател ще бъда Росица Тодорова

17:13, 29 яну 17 / Политика 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За председател на РИК Сливен е избрана Росица Тодорова, предложена от ПП „ГЕРБ“. Заместник-председатели са Мария Чомпова от Коалиция „БСП Лява България“ и Росица Колева от Коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“. За секретар на РИК е избрана Фатме Мустафова, предложена от ПП „ДПС“.

Изборът стана днес в Областна администрация Сливен, където  се проведоха консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, относно състава на Районната избирателна комисия /РИК/ за произвеждане на избори за Народно събрание на 26 март 2017 г.  Консултациите бяха ръководени от областния управител Татяна Петкова. Присъства и техническият екип от Областна администрация Сливен, оглавен от главния секретар Кирил Аврамов.

Участваха упълномощените за участие в консултациите представители на политическите партии и коалиции: за ПП „ГЕРБ“ – Здравко Костадинов и Димитър Митев; за Коалиция „БСП Лява България“ – Мариета Петкова; за ПП „Движение за права и свободи“ – Мустафа Мустафов; за Коалиция „Реформаторски блок“ – д-р Нина Борова; за Коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ – Доброслав Иванов; за Коалиция „България без цензура“ – Георги Балабанов; за ПП „Атака“ – Стоян Пенев; за Коалиция „АБВ“ – Георги Атанасов.

Бяха представени всички необходими документи съгласно изискванията на Изборния кодекс /ИК/. Общият брой на членовете на РИК, включително председател, заместник-председатели и секретар, се определя според броя на мандатите за народни представители за съответния район, като съставът на РИК-Сливен е от 13 души. Включва председател, двама заместник-председатели и секретар, като за  партия „ГЕРБ” членовете са 4, за Коалиция „БСП лява България” – 2 членове; за партия „ДПС” – 2 членове, за Коалиция „РБ“ – 1 член, за Коалиция „ПФ“ – 1 член, за Коалиция „България без цензура“ – 1 член, за партия „Атака” – 1 член, за Коалиция „АБВ“ – 1 член.

Тъй като бе постигнато съгласие за състава на РИК-Сливен и длъжностите в комисията, областният управител днес представи в ЦИК писменото предложение за състав на районната избирателна комисия, заедно със списък на резервните членове, документите, представени от партиите и коалициите, протокола от проведените консултации и копие от съобщението за провеждане на консултациите и начина на оповестяването му. Въз основа на това ЦИК ще назначи Районната избирателна комисия – Сливен.

Протоколът от проведените консултации бе подписан от представителите на партиите и коалициите, участвали в консултациите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама