10 нови апарата за хемодиализа купува УМБАЛ Бургас

14:39, 23 яну 17 25 1100 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десет нови апарата за хемодиализа ще бъдат закупени от УМБАЛ Бургас. Средствата ще бъдат осигурени с помощта на Министерството на здравеопазването. Това съобщи зам.-министърът на здравеопазването в оставка д-р Ваньо Шарков, който днес посети лечебното заведение.

Тази година ще бъде извършен ремонт на двете педиатрични отделения и на две от залите в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (Реанимацията), каза още Шарков.

От днес приемът на болни в най-голямото лечебно заведение в областта е значително по-бърз. Това става благодарение на новата организация, въведена от изпълнителния директор на лечебницата д-р Мирослав Обрейков.

Всички болни вече минават през централната регистратура на приземния етаж в хирургическия корпус, където става оформянето на документацията по хоспитализация и дехоспитализация, както и пръстовата автентификация. Оттам се извършва и насочването към Детския портал, кабинетите на Спешно отделение и Медицински център  „Николай Чудовторец”. Входът на Спешно отделение към Противошокова зала се използва само за пациенти, транспортирани с линейка. Призивът е всички останали граждани да използват централния вход.

„Опашките и бавното обслужване остават в миналото. От днес ставаме по-отворени към пациентите и улесняваме достъпа до болницата. Целта ни е да станем пример за добра практика. Персоналът, който се занимава с приема и изписването на пациенти, вече е умножен по 6. На новата регистратура пациентът ще получава информация и ще бъде насочван към точните звена, където може да получи помощ”, каза д-р Мирослав Обрейков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама