Забраниха навлизането върху замръзнали водоеми в Търговище

16:54, 18 яну 17 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Забраниха всякакви дейности върху образувалата се ледена покривка по откритите водни обекти на територията на община Търговище, в това число използването им за риболов, ледени пързалки или място за отдих. 

Със специална заповед кметът д-р Дарин Димитров задължи собствениците и ползвателите на водни обекти до края на следващата седмица да поставят обозначителни знаци, забраняващи навлизане по образувалата се ледена покривка върху водните площи, след което да упражняват непрекъснат контрол за спазване на забраната. 

Председателят на Ловно-рибарското дружество трябва да уведоми всички членове на дружеството за забраната, а чрез училищните директори още в следващите дни е наредено да се проведе инструктаж за недопускане навлизане по образувалата се ледена покривка върху откритите водни площи на всички ученици.

Кметовете и кметските наместници по селата ще трябва да организират наблюдението на водоечмите в съответните землища с цел недопускане навлизане на хора и животни по леда, а полицията периодично ще следи дали се изпълнява забраната.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама