Злато и сребро за джудистите на СК "Хаджи Димитър" от първенството на Испания (снимки)

18:20, 15 яну 17 / Спорт 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Златен и сребърен медал спечелиха джудистите от сливенския клуб „Хаджи Димитър” от Националния шампионат на Испания. Над всички при девойките младша възраст до 14 години бе Ирина Къчева. Сливенската състезателка спечели първото място в категория до 52 килограма. По пътя към успеха тя постигна пет последователни победи.

„Това беше първото голямо състезание за Ирина. Тя оправда доверието. Представи се блестящо, още повече, че е за първа година в тази възрастова група, което е  обнадеждаващо за бъдещи резултати”, споделиха за Topnovini.bg треньорите й Георги Велев и Живко Мъндев.

Сребърното отличие бе за Здравко Иванов, който се състезава в категория до 73 кг при младежите. Той постигна четири последователни победи с ипон, но на финала в спор за титлата отстъпи на испанския си съперник.

„Здравко е с две години по-малък от всички, с които се бори. Той тепърва ще се доказва в тази категория”, поясниха треньорите му.

Сливенският клуб по джудо „Хаджи Димитър-2006” участва в надпреварата с трима състезатели. Румен Радев в кат. до 66 кг при младежите до 20 години загуби в първата среща от шампионата, като малшанс му попречи да продължи напред.

Състезанието, което събра всички елитни състезатели на Испания,  се проведе в Тортоса.

„Удовлетворени сме от постигнатото. Пожелаваме на състезателите да са здрави, да полагат усърдие в тренировките. Времето е пред тях. Могат много”, казаха още наставниците Велев и Мъндев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама