Финансовата инспекция откри нарушения в община Лозница

16:14, 13 яну 17 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инспекторите на Агенцията за държавна финансова инспекция са установили четири нарушения, свързани с възлагането на обществени поръчки в община Лозница. Това става ясно от изнесените данни за проверките през четвъртото тримесечие на 2016 година.

Проверени са три обществени поръчки на стойност 332 972 лева. Проверката е била за законосъобразност при разходването на средствата, предоставени през 2015 година като целева субсидия от Държавния бюджет за капиталови разходи, в т.ч. за изграждане и основен ремонт на общински пътища, във връзка със спазване на нормативната уредба в областта на обществените поръчки, сключените договори, изпълнението им и плащанията по тях. За констатираните нарушения е съставен акт.

Четири нарушения на Закона за счетовоството са констатирани при проверка в ДП „Опитна станция по земеделие – Лозница”. Проверка е обхванала законосъобразността, свързана с провеждането на годишна инвентаризация на активите и пасивите през 2015 г.  Инспекцията е обхванала и документацията, свързана с получаването, отчитането и разходването на горива за селскостопанските машини през 2014 г. За установените нарушения са съставени два акта.

Нарушения има и в Професионалната гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух” в Исперих, където инспекторите са проверявали обществена поръчка за 72 500 лева. Инспекцията е била свързана с отчетените през 2015 година разходи на бюджетни средства за строителство, доставка, спазване на нормативната уредба, сключените договори и плащанията по тях. Установени са две нарушения, за които е съставен акт.

Не са открити нередности при проверка в Дневния център за възрастни с увреждания в Кубрат. Проверката в институцията е била свързана със законосъобразността и документалната обоснованост на извършените разходи за ремонтни дейности на автомобилите и автобуса на центъра за 2015 година, както и извършените разходи за закупуване на платформа за инвалиди през 2014 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама