Сливналия с номинации в „Нощ на звездите” и в „Златната десетка” за млади спортисти на България

11:14, 12 яну 17 / Спорт 25 931 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Божидар Темелков е сред номинираните в предстоящия грандиозен спектакъл „Нощ на звездите”. Сливналията е сред успешните и талантливи младежи на България, които ще бъдат наградени от фондация "Енчо Керязов".

Той е 12-класник в Спортно училище „Димитър Рохов” Сливен и се представя в спортовете джудо и самбо. Възпитаникът  на СА „Биоком – Ставен” (Сливен) спечели през 2016 година световната титла по самбо при юношите до 18 години в категория до 65 кг от първенството в Плоещ (Румъния).

Шестото издание за наградите на Фондация "Енчо Керязов" за най-успешните талантливи деца на България е за категориите изкуство, образование и спорт.

Комисии от изявени специалисти определиха общо десет момчета и момичета от цялата страна, които ще бъдат отличени през февруари в зала "Арена Армеец".

Божидар Темелков е с номинация и за „Златната десетка” за най-добри млади спортисти на България. Церемонията, организирана от сайтът за детско-юношески спорт  Виаспорт,  ще се проведе на 14 януари, от 14 часа в "София Ринг мол". В тазгодишното допитване участваха 56 представители на медии. Точки получиха общо 51 състезатели от 27 вида спорт, 14 треньори и 7 отбора.

В момента сливналията е на подготовка с националния отбор по джудо за мъже в Австрия. Предстоят му два престижни турнира за мъже – Гран шлем в Париж след 10 дни и  Гран При в Дюселдорф в края на февруари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама