Мъж от Добрич е обвинен в изнасилване и трафик на хора в Германия

15:00, 10 яну 17 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На германските съдебни власти ще бъде предаден Иван А. от Добрич, след като Окръжният съд в Добрич допусна изпълнението на Европейска заповед за арест, съобщиха от пресцентъра на съда. Във Федералната република 34-годишният мъж е обвинен за изнасилване, противозаконно лишаване от свобода и трафик на хора. Ако бъде признат за виновен по тези обвинения, той може да бъде наказан с лишаване от свобода за срок до 15 години.

Според европейската заповед за арест, на 21 януари 2012 г. добричлията два пъти е изнасилил жена в германския град Лудвигсхафен. За да я принуди да проституира, направил опит да я транспортира до град Манхайм. Жената успяла да помоли минувачи на улицата за помощ, което накарало добричлията да избяга. Той е обявен за международно издирване на 24 февруари 2012 година, въз основа на издадената от германските власти Европейска заповед за арест. Задържан е на 26 декември 2016 година на ГКПП - Дуранкулак, а от 29 декември е с мярка за неотклонение „задържане под стража”, наложена му от Добричкия окръжен съд.

В днешното съдебно заседание Иван А. е декларирал, че е съгласен да бъде незабавно предаден на германските съдебни власти, както и че не се отказва от принципа на особеността в Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест. Това означава, че германските власти могат да го преследват само за престъплението, посочено в Европейската заповед за арест, но не и за друго деяние.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама