Шеф-готвач от Страната на баските демонстрира сладкарски рецепти пред варненци

17:10, 04 яну 17 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Любители сладкари, бъдещи и настоящи професионалисти от Варна могат да се насладят на демонстрациите на шеф Едуардо Кортез от Страната на баските. Той е с опит като шеф-инструктор в редица кулинарни училища в Мексико и Испания, а сега води занятия по сладкарство в Баск Кулинари Център (Basque Culinary Center), който е сред водещите кулинарни училища в Европа - създаден от осемте най-известни баски шеф-готвачи в партньорство с университета Мандрагон. Професионалният му опит включва работа в редица Мишлен ресторанти, както и в кулинарно телевизионно предаване в Мексико.

Демонстрациите се провеждат в професионалната среда на Института по кулинарни изкуства към Висшето училище по мениджмънт под формата на курсове с над 40 участници. Те ще продължат до 7 януари. Сред интересните рецепти, които шеф Едуардо Кортез ще демонстрира, са палачинки сюзет, Шоколодови медальони, френски макарони, Сабайон брюле, Парижки хляб, различни типове еклери, торта Фрасиере, шоколадова торта с шафранова сметана, Тиара от шоколадов мус и много други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама