Бойко Борисов се появи в Карнобат, изведоха бедстващите автомобили от пътя

14:05, 31 дек 16 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътят Карнобат – Айтос е пробит и бедстващите автомобили са изведени от участъка, но остава затворен за движение, съобщиха от АПИ. В момента се извършва снегопочистване и уширяване на отсечката. Целта е при подобряване на метеорологичната обстановка движението да бъде възстановено до 14 ч.

На мястото са пристигнали премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, за да се запознаят с критичната зимна обстановка в Бургаска област, информираха от МВР.

"Обещавам, че всички ще посрещнат Новата година там, накъдето са тръгнали", заяви Борисов.

Остават затворени за движение първокласният път I-6 „Петолъчката” - Бургас и АМ „Тракия“ в отсечката п.в. „Зимница“ – Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да не тръгват по тези направления докато не се подобрят атмосферните условия и не се разчистят пътните отсечки от снегонавяванията. Автомагистралата остава затворена докато не бъде напълно почистена и подготвена да поеме целия трафик.

Два са алтернативните маршрути за Бургас – път II-53 Ямбол – Средец – II-79 - Бургас или път II-79 Елхово – Средец – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама