Кметът на Добрич забрани пускането на фойерверки без разрешение

12:18, 31 дек 16 25 1484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Добрич забрани със заповед пускането на фойерверки, пиратки и други запалителни и пиротехнически средства на открити обществени места, без съгласуване със служба КОС към полицията и уведомяване на Общината. Забранява се използването им в жилищните сгради и в непосредствена близост до тях във времето от 22 до 8 часа и от 14 до 16 часа.

Забранява се продажбата на увеселителни фойерверки, пиратки и други пиротехнически средства на лица под 18 години.

Не се допуска продажбата им извън специализираните оръжейни магазини и складове и от лица, притежаващи съответните разрешителни На нарушителите ще бъдат налагани санкции от 50 до 300 лева.



Тази година в търговската мрежа най-разпространени са „Римски ракети”, пиратки „Путин”, „Сддамки” и „Гърмящи триъгълници”. Пиратките “Путин” са с единичен заряд, гърмят много силно, а единичната бройка е на  цена от 60 стотинки. “Саддамките” са два вида – големи кутии на цена от 10 лева и малки на цена от 5 лева. Повечето пиратки се предлагат на цени от 2 до 5 лева в зависимост от количеството в кутията и броя на изстрелите им. В специализирания магазин се предлагат и пиратки с десет изстрела, а цената на опаковка е 1.50 лева. Пиро-батериите са малко по-скъпи. Те са предпочитани предимно от мъже, а цената им варира от 11 до 150 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама