Шест часа закъснява влакът от София за Добрич, 30 души блокирани на Повеляново

10:51, 31 дек 16 25 892 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От часове деца, които се завръщат от зимуване, не могат да се приберат в Добрич и са блокирани на гарата в Повеляново, алармираха родители. Те са ученици от СУ "П. Р. Славейков". Пристигнали са тази сутрин в 6,20 часа с влака от Пловдив. Влакът им е пътувал със 150 минути закъснение. Когато пристигнали на Повеляново, където трябвало да се прикачат към влака от София - Варна, през Карлово, който е с два вагона за Добрич, им обяснили, че трябва да чакат още часове. 

По информация на Topnovini.bg, на гарата в Повеляново са блокирани около 30 души, които пътуват от различни места към Добрич. Сред тях е и групата от 12 деца. Те нямат храна, вода, чакат от часове в мизерна чакалня. По последна информация, която са получили, влакът ще тръгне към Добрич около обяд.

От жп гара Добрич обясниха, че имат информация, че влакът от София закъснява със 150 минути. Той трябваше да пристигне в 8,30 часа.

Topnovini.bg потърси информация от централното управление на БДЖ. Оттам информираха, че закъснението на влака е 360 минути, тъй като се е счупил локомотивът на влака и ще може да тръгне, когато се осигури нова машина.

Пътуващи във влака се свързаха с Topnovini.bg. Обясниха, че от 7-8 часа сутринта влакът стои на около 50-60 километра от Дългопол. Той потегли отново около 11,30 часа. Пътуващине с него се надяват да успеят все пак да посрещнат новата година по домовете си.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама