Директорът на РЗОК - Русе отхвърли обвиненията на болницата за неправомерна проверка и арогантно поведение

21:31, 30 дек 16 25 981 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на РЗОК - Русе д-р Калоян Копчев изпрати писмо до медиите, в което категорично отхвърля обвиненията на МБАЛ - Русе, които преди ден се оплакаха от негови действия на територията на лечебното заведение. 

Припомняме, че на 29 декември от МБАЛ - Русе изпратиха съобщение, с което заявяват, че са подали сигнал до няколко институции срещу д-р Копчев, след появата му в болницата "във видимо нетрезво състояние", с телевизионен екип и арогантно поведение спрямо охраната, като е заявил, че прави "проверка на дейността на отделението по физикална и рехабилитационна медицина". 

Прилагаме пълния текст от отговор на д-р Калоян Копчев:

Във врьзка с прессъобщение на УМБАЛ Русе от 29.12.2016 г. заявявам:

Със Заповед № РД-09-1584/28.12.2016 г. и на основание чл. 72 ал. 2 от ЗЗО е назначена проверка в УМБАЛ Русе със срок на проверката 28.12.2016 г. – 30.12.2016 г. Същата тече и в момента.

На 29.12.2016 г. аз присъствах на територията на УМБАЛ Русе, където бе и проверяващия екип.

КАТЕГОРИЧНО ОТХВЪРЛЯМ ВСИЧКИ ОБВИНЕНИЯ НА УМБАЛ РУСЕ, КОЕТО ЩЕ СЕ ВИДИ ПРИ ИЗЛЪЧВАНЕТО НА РЕПОРТАЖА НА „ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА“.

При влизането ми в лечебното заведение се легитимирах с официален документ.

Факт е, че съм в платен отпуск, което не ми забранява по никакъв начин да контролирам колегите си.

Факт е, че посетих УМБАЛ Русе на 29.12.2016 г. около 8.00 ч., в приемно време за пациенти, какъвто потенциално е всеки гражданин. За присъствието си уведомих с телефонно обаждане изпълнителния директор д-р Иван Стоянов. Разговорът е записан в реално време.

Факт е, че екип на „Господари на ефира“ бяха в лечебното заведение. Присъствах при отказа да бъдат допуснати. 

Смятам за несериозно, унизително и непрофесионално написаното от уважаваща себе си “високотехнологична европейска УНИВЕРСИТЕТСКА Болница“.

РЗОК Русе извършва ежемесечно проверки на ВСИЧКИ болници на територията на областта. С дейността си институцията контролира разходването на парите на здравноосигурените лица. Факт е, че това не се харесва на тези, които желаят да получават пари неправомерно.

КАЛОЯН КОПЧЕВ 30.12.2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама