Събитие на годината избират в търговищкото село Алваново

16:24, 30 дек 16 25 951 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До утре в полунощ ще се гласува за събитието на настоящата година в търговищкото село Алваново. Анкетата се провежда на местния новинарски сайт "А Новини" за пета поредна година. Организаторите са предложили седем значими за местните хора събития. Всеки читател на сайта на всеки 24 часа има възможност да подкрепи със своя глас събитието което е направило впечатление през отиващата си година.  До момента в класацията са гласували повече от 140 човека.

Те избират между Великденската служба в Метоха с децата, участието на Велмира Митева, която е с увреден слух в Световен конкурс в Прага, ритуала на Бабинден, изграждането на детската площадка, стартирането на интернет сайт на местната кооперация, заупокойна молитва за загиналите във войните  и детската Коледа в селото.

През 2012 година читатели на сайта избраха на първо място Коледното веселие, провело се в бившия ресторант на селото. Година по- късно като най-важни бяха оценени безплатната WI FI зона в центъра и ритуала "Къпане на зетьове".  За 2014 година най-много гласове получи излизането на вестник "Алваново за вас". Книгата "Думи за Алваново " написана от  Иван Стефанов спечели миналата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама