Кметът: Планирахме развитието на общината, за да излезе от тежкото финансово състояние

15:49, 30 дек 16 25 676 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Най-важното и съществено, което успяхме да направим през годината, беше да планираме развитието на общината, така че тя да излезе от тежкото финансово състояние, в което я заварихме и да не се допуска повече такова положение", заяви кметът на Община Сливен Стефан Радев.

"Проектът за воден цикъл беше  завършен като строителство, но не беше приет в експлоатация и нямаше как това да се случи, ако не бяхме рехабилитирали още първия етап на водния цикъл. Имахме и писмо от Управляващия орган да върнем 22 млн. лева за проекта, изпълняван по времето на г-н Милев, защото не е функционален и не е приет в експлоатация. Това беше най-важната стъпка, за да приключим с тази сага. В края на годината приключихме още една дългогодишна сага - завършването на зала "Сливен". Дадохме знак, че можем да приключим проекти, които сливналии са чакали и са търпели години наред. Да си пожелаем през следващата година да имаме още такива възможности", каза още кметът.

По думите, сред най-важните проекти, които предстои да бъдат реализирани,  са изграждане на кръгово кръстовище на Розова градина, започване на санирането в града, пробивът на улица "Г. С. Раковски" и инвестиране в уличната мрежа на селата. "Дейности и проекти, които се случват благодарение на правителството", каза Радев. Той пожела на жителите на общината да бъдат живи и здрави,  късмет през новата година и благоденствие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама