Жълт код за силен вятър и поледици в област Добрич

08:31, 30 дек 16 25 552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жълт код за опасно време е обявен за територията на цялата източна половина на страната в петък, включително и област Добрич. Предупреждението е заради очаквания силен вятър, обилни снеговалежи и поледици заради ниските температури през нощта.

Ще духа предимно северен вятър със средна скорост 14-19 м/с и пориви на места до 24 м/с. Ще има условия за навявания, показва справка в сайта на НИМХ при БАН. Прогнозата за крайбрежната част на областта е за вятър от север-северозапад 15-20, пориви 22- 24 м/сек (7-8, пориви 9 бала по Бофорт). Вълнение 4 бала, в заливите 3-4.

От Община Добрич призоваха гражданите да запазят спокойствие, да затворят прозорците на домове, офиси и балкони и отстранят от тях всички неукрепени предмети, като антени, саксии и др. и не предприемат излизания извън домовете си в случай, че това не е наложително с оглед на тяхната безопасност.

Съществува опасност от падащи предмети, дървета, сухи клони на дървета, ламарини и др. Движението да става далеч от сгради електрически, осветителни стълбове и дървета. Препоръчва се водачите на моторни превозни средства да спират автомобилите на открито място далеч от електропроводи, осветителни стълбове и дървета.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама