БАС остави в ареста четиримата, спипани с хероин за 2 млн. лв.

15:58, 29 дек 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският апелативен съд не уважи искането за по-лека мярка за неотклонение на четиримата мъже, привлечени по обвинение в държане на 40 кг. хероин с цел разпространение. Въззивната инстанция потвърди първоначалния арест на Александър Димитров, Димитър Димитров, Боян Боянов, Антон Иванов.

На 21 декември тази година, при условията на продължавано престъпление, действайки в съучастие помежду си като съизвършители, без надлежно разрешително четиримата са държали с цел разпространение в гр. Ямбол пред търговски обект в лек автомобил и в тополовградското село Радовец на ул. "Оборище " № 1 високорисково наркотично вещество в особено големи размери - общо 76 пакета хероин с общо тегло 40 кг. Стойността му се изчислява на около 2 млн. лв.

Апелативният съд на Бургас споделя съображенията на първата инстанция за наличие на законовите предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение на всеки един от обвиняемите.

Макар и в начален етап на разследването, до момента са събрани многобройни гласни, писмени и веществени доказателства, за да може да бъде направен обоснован извод, че четиримата мъже са извършители на деянието. Трима от обвиняемите са с обременено съдебно минало а механизма на извършване на престъплението, данните за съпричастност на други лица, както и тежестта на предвиденото в закона наказание от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лв. обосновават извода и за реална опасност Александър Димитров, Димитър Димитров, Боян Боянов и Антон Иванов да се укрият или да извършат ново престъпление.

Въззивният състав счита, че жалбите на обвиняемите срещу определението на Окръжния съд в Ямбол са неоснователни, а взетата спрямо тях мярка за неотклонение е съобразена и най-адекватна с оглед обезпечаване на присъствието им при предстоящия съдебен процес по същество.

Определението е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама