Двама сливналии са сред най-добрите атлети на България за годината

15:13, 29 дек 16 / Спорт 25 582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама сливналии попаднаха сред най-добрите атлети на България за 2016 година. В анкетата за „Атлет на България“ четвърта и пета позиция заеха съответно Радослава Мавродиева /тласкане на гюле/ и Момчил Караилиев /троен скок/. През годината Мавродиева достигна до два финала на гюле - на Световното първенство в зала и на Европейското на открито, участва и на Олимпиадата в Рио. За този успех тя събра в класацията на анкетата 209 точки.

Съотборникът й Момчил Караилиев се класира четвърти на Европейското първенство и беше близо до покриване на норматив за Олимпийските игри. Успехът през годината му донесе петата позиция в анкетата „Атлет на България“, която спечели през 2005 година.

Двамата атлети бяха и в челото на годишната класация за спортистите на Сливен, като Радослава стана Спортист номер едно, а Момчил беше втори.

Първата позиция в „Атлет на България” тази година зае олимпийската вецешампионка в скока на височина Мирела Демирева. Сребърната медалистка от Рио и от Европейското първенство в Амстердам събра 36 първи места в анкета на списание „Атлетика“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама