Областният управител на Добрич запозна министър Василева с проекта за река Батовска

13:57, 29 дек 16 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Добрич Детелина Николова проведе работна среща с министъра на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева. Двете обсъдиха актуални теми за област Добрич по различните политики, отнасящи се до опазването на околната среда и водите.

Областният управител запозна министър Василева с готовия технически проект „Почистване коритото на река Батова от км 0 + 000 до км 3 + 940 за предотвратяване наводнения на кк „Албена“ и поддържан резерват „Балтата“ и отправеното искане за финансиране до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. С реализирането на този проект ще се извърши превантивна дейност на територията на резерват „Балтата“, което ще доведе до чувствително повишаване сигурността при екстремални условия и ще предотврати наводняване на хотели в курорта „Албена“, разположени в близост до река Батовска, отбеляза Детелина Николова.

Областният управител, който е и председател на Асоциацията по ВиК, и министърът обсъдиха дейността на Асоциацията във връзка с реализирането на проекти по Оперативна програма „Околна среда“ от общините на територията на областта. Д. Николова посочи още, че всички общини полагат усилия да използват възможности и от други оперативни програми – една, от които е „Програма за развитие на селските райони“, с оглед подобряване на ВиК услугите за гражданите.

В рамките на работната среща Областният управител Д. Николова и министър И. Василева обсъдиха и предприетите мерки и действия от страна на всички териториални структури на държавните институции по опазване на околната среда на територията на резерват „Калиакра“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама