Поледици в Шумен, работници опесъчават централните улици

12:54, 29 дек 16 25 649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поради обилните снеговалежи вчера, тази сутрин по улиците на Шумен се образуваха заледявания и хората, които отиваха на работа в ранните часове, стъпваха предпазливо.

Проверихме как се почиства централната улица на града.

Още преди обяд работници, които се представиха за служители на „Чистота”, разбиваха леда с лопати и хвърляха сол и пясък по тротоарите и стъпалата.



Стълбите, които водят към Регионален исторически музей-Шумен и РБ „Стилиян Чилингиров” са заснежени и непочистени.



Валентин Велев от фирма „Екомакс”, която чисти 20 км пътна мрежа в кварталите Боян Българанов, Еверест, Тракия и Индустриална зона съобщи, че още вчера, в 19 часа, са изкарали една машина с луга, а още една е почиствала тази сутрин около 5 часа. В ранните часове е имало критични заледени участъци, като от фирмата са наблегнали на зоните около училищата и МБАЛ-Шумен. „Обстановката е зимна, но улиците са проходими”, категоричен бе той.



Атанас Кулев от „РТК”, която е наета да поддържа южните части на града съобщи, че за почистване и осоляване са работили 2 техни машини. В момента работници хвърлят сол по спирките и тротоарите.



Потърсихме и информация от управителя на фирма „Е-плант” Георги Георгиев. Още в 4:30 часа, 3 машини са осолявали и почиствали малките улици на Боян Българанов, района на хотел Шумен, Изчислителния център и района на Пожарната. Проходимостта в тези улици е осигурена. 

Гражданите могат да подават сигнали за непочистени улици на дежурния телефон на Община Шумен – 054/ 857 677.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама